Waar word je ziek van? ; groep 6

Leestafel;
Op de leestafel vinden we de komende week ook het Financieel Dagblad. Hierin staan wel heel pittige artikelen om te lezen. Je ziet het, we leggen de lat hoog bij de BSA! Een opvallend artikel wat ook veel losmaakt bij de kinderen gaat over de steekpartij in Voorburg afgelopen weekend. Een jongen wordt gepest en steekt één van zijn pesters dood. Dit geeft duidelijk aan wat pesten doet met kinderen. We zijn het er allemaal over eens; pesten mag en kan niet! Hoe is dit te bereiken? Is er een oplossing voor pesten? Hoe wordt er op de verschillende scholen omgegaan met pesten? We hadden nog veel langer kunnen doorgaan met ons gesprek, het krijgt vast een vervolg.

Waar word je ziek van?
Wist u dat 2/3 van al het leven op aarde onzichtbaar is? Wist u dat deze microben (virussen, bacteriën en schimmels) overal terug zijn te vinden; in de lucht die we inademen, op het voedsel dat we eten, op onze huid, in onze mond, onze  neus en in onze darmen. Wist u dat sommige microben nuttig en zelfs goed voor ons zijn, maar dat andere microben ons ziek kunnen maken! Gelukkig staan er legers witte bloedcellen in ons lichaam klaar, om deze indringers te vernietigen. Dit en nog veel meer leren we vandaag in de BSA tekst. Een tekst die ons zeker nieuwsgierig heeft gemaakt. Wij gaan donderdag verder onderzoek doen naar deze microben. Wilt u meer weten over microben; in Artis Amsterdam is afgelopen maand het eerste microbenmuseum ter wereld geopend! Misschien een interessante tip voor de Herfstvakantie?

Boekenclub;
Hoe zou je het vinden als je moeder voor een week van gezin gaat ruilen? Dit thema staat centraal in het boek Moederruil van Ellen Stoop. We praten hier kort over, en komen tot de conclusie dat we dit, net als Bloem, de hoofdpersoon in het boek, verschrikkelijk zouden vinden! Het boek heeft nog verrassende wendingen, maar dat moet je zelf maar lezen! (voornamelijk geschikt voor meisjes...)

Woordenschat;
Na de Herfstvakantie is de toets gepland. Gelukkig nog even tijd om de woorden te herhalen en te leren. Op de BSA deden we dit met een spel in duo's. Eén leerling neemt een woord in het hoofd, de ander probeert het te raden door vragen te stellen. Pff.. nog best moeilijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten