Groep 6; 30 september, de eerste spoorlijn

Het allereerste berichtje van de nieuwe BSA groep op het blog. We zijn voortvarend van start gegaan en hebben de afgelopen weken geleerd hoe een BSA leerling eruit ziet, wat er allemaal gebeurd op de BSA en wat je kan doen om een goede BSA leerling te worden. Natuurlijk hebben we allemaal nog leerpunten, we zijn tenslotte net begonnen, en we gaan de komende tijd hard aan onszelf werken. Huiswerk maken, veel lezen, teksten begrijpen, onderzoeken doen! Er is nog zoveel te ontdekken in deze wereld!

Leestafel
Op de BSA beginnen we altijd met de leestafel. Er liggen allerlei soorten kranten en tijdschriften al klaar. De Volkskrant, De Gelderlander, De KidsWeek, Zo zit dat enz. Hierin gaan we op zoek naar artikelen waar we wat van leren. Vandaag stonden de kranten bol van nieuws over het ongeluk met de Monstertruck in Haaksbergen. Aangezien we bij woordenschat het woord vergunning hadden geleerd, hebben we het uitgebreid over de verleende vergunning gehad. De vraag blijft natuurlijk; hoe kon dit gebeuren?

Tekst en woordenschat
Het is deze week 175 jaar geleden dat de allereerste stoomtrein in Nederland reed. De Arend. De trein rijdt van Amsterdam naar Haarlem, en waar de reis eerst 2 en een half uur duurde (met een trekschuit) konden de mensen nu in 25 minuten in Haarlem staan. Wat een vooruitgang! Wat een snelheid! Kon dat wel? Was dat eigenlijk niet levensgevaarlijk? Met zo'n snelheid konden je hersenen misschien wel uit elkaar spatten, of stel je voor dat de koeien zure melk zouden gaan geven! We ontdekten dat sommige mensen van toen best bang waren voor deze trein. Maar stel je eens voor; zou je nu in een prototype computergestuurde auto gaan zitten, of zou je ook je bedenkingen hebben?

Boekenclub
Dank je wel groep 7/8 van de BSA voor de uitgezochte boeken en het leuke filmpje. Jullie hebben ons er nog eens op gewezen hoe leuk en hoe belangrijk het is om veel te lezen. Fijn dat we weer nieuw 'leesvoer' hebben!

We sluiten de BSA les af met een spel woordenbingo, waarbij Lisa als eerste al haar woorden heeft kunnen wegstrepen en hiermee de BSA eer verdient!
Benieuwd naar donderdag, dan gaan we weer onderzoek doen! Leuk..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten